ja paina enter

Terveydenhuollon kuvantaminen

Tarjoamme kuvantamisen tietojärjestelmäpalveluita ja tiedon hallinnan SaaS-ratkaisuja

Disec  >  Palvelut  >  Terveydenhuollon kuvantaminen

Disec terveydenhuollon tarjoajana

Disec tarjoaa kuvantamisen tietojärjestelmäpalveluita ja tiedon hallinnan SaaS-ratkaisuja (Software as a Service) terveyden- ja sosiaalihuollon järjestämiseen. Olemme keskittyneet radiologian ja kuvantamisen palveluiden lisäksi tiedonvälitys- ja tiedonhallintapalveluiden tarjoamiseen. Asiakkaamme sijaitsevat ympäri Suomea ja ovat terveydenhuollon johtavassa asemassa olevia yksityisiä ja julkishallinnon toimijoita.

Kuvantamispalvelumme

Suomen mittakaavassa Disec on pieni mutta suuri tekijä. Meillä on Suomen toiseksi suurin PACS- tuotantoympäristö ja arkistossamme on yli 9 miljoonaa tutkimusta käsittäen yli 300 miljoonaa kuvaa. Sairaanhoitopiireihin verrattuna vain HUS on Diseciä suurempi volyymiltään, vuotuinen tutkimusmäärämme sisältäen röntgen, magneetti, tietokonetomografia, ultraääni jne. tutkimukset on noin 850 000 ja palvelujamme käyttää yli 300 toimipaikkaa eri puolella Suomea. Tämä tarkoittaa sitä että noin joka kuudes kuvantamisen tutkimus mikä Suomessa tehdään kulkee Disecin järjestelmien kautta. Viimeksi kuluneiden vuosien aikana palveluidemme käytettävyys on  ollut keskimäärin parempi kuin 99,99 prosenttia mikä sijoittaa meidät SaaS-palvelujen tarjoajien kirkkaimpaan parhaimmistoon. Huom. tämä käytettävyysluku sisältää sekä määräaikaishuolto- ja ylläpitotauot että odottamattomat käyttöhäiriöt.

Olemme kaikkina toimintavuosina saavuttaneet positiiviseen taloudelliseen tulokseen ja useissa luottoluokituksissa sijoittuneet menestyksekkäimpään korkeimpaan mahdolliseen luokkaan (lähteet: Asiakastieto ja Bisnode). SaaS-palvelumme on ratkaisu terveydenhuollon toimijoille, jotka edellyttävät järjestelmiltään ympärivuorokautista tietojen käytettävyyttä, mutta haluavat keskittyä ydinosaamiseensa eivätkä itse halua investoida 24/7/365 toimintaan vaadittavaan tietotaitoon, teknologioihin, tietoliikenneyhteyksiin, palvelintiloihin ja ylläpitojärjestelyihin. Hinnoittelumallimme perustuu per tutkimus, per kuukausi ja per tehty työtunti-taksoihin.

Palvelumme terveydenhuoltoon

Tarjoamme terveydenhuollon toimijoille toimialariippumattomia, viranomaisvaatimukset täyttäviä tietojärjestelmäpalveluja sekä tiedonhallintaa SaaS-palveluna. Palvelutarjontaamme kuuluvat esimerkiksi:

 • PACS-kuvien hallinta, arkistointi ja jakelu (Picture Archiving and Communication System
 • RIS (Radiology Information System)
 • MIS (Mammography Information System)
 • HL7 ja DICOM viestinvälitys- ja integrointipalvelut
 • Asiakas- ja potilastietojen sähköisiä arkistointipalveluita
 • Osteoporoositutkimukset ja ­-seulonta
 • Ortopedisten leikkausten suunnittelusovellus
 • Silmätutkimusten seuranta- ja kuvasovellus (OCT)
 • Teleradiologian palvelut
 • Mobiilin kuvantamisen ICT-tuki
 • Koulutus- ja konsultointipalvelu

Yllä olevien palvelujen lisäksi kauttamme saa tarvittavat ohjelmistot ja ICT-laitteet. Disec tarjoaa terveydenhuollon asiakkailleen ohjelmistoja ja ICT-laitteita heidän käyttöönsä nopeasti, joustavasti ja kilpailukykyisin hinnoin.

Disecin kuvantamisen ratkaisut

Luotettavaa tietoturvaa ja suojaa

Ostettaessa terveydenhuollon ICT­-palveluita tietoturvan merkitys korostuu. Tästä syystä tietoturvasta sekä tietojen suojauksesta huolehtiminen on äärimmäisen tärkeä osa palveluamme. Tietoja pääsevät katsomaan ja käyttämään vain ja ainoastaan niihin valtuutetut käyttäjät. Kaikkia järjestelmiimme tallennettuja tietoja hallitaan koko niiden elinkaaren ajan siten, että käytettävyys, eheys ja luottamuksellisuus toteutuvat. Disecin yli viisitoistavuotisen historian ajan nämä arvot ja toimintaperiaatteet ovat olleet ne, joiden mukaan olemme tuottaneet avainlipun saanutta palveluamme asiakkaillemme.

Joustava, tehokas toiminta on itsestäänselvyys

Olemme saaneet vankan kokemuksen etätyötä ja joustavaa, tehokasta toimintaa tukevasta tiedonhallinnasta. Asiakkaamme toimivat Utsjoelta Hankoon ja Vaasasta Ilomantsiin, jolloin etänä tehtävä yhteistyö on ollut arkipäivää alusta saakka. Muun muassa radiologeille kautta maan olemme järjestäneet palvelun kuvien etälausuntaan. Toimintamallissa radiologit tekevät lausuntoja ajasta ja paikasta riippumatta etänä heille tehtyjen radiologityöasemaratkaisujen avulla ja tutkimukset tallennetaan Disecin PACSeihin (PACS = Picture Archiving and Communication System). Mobiileihin toimintoihin liittyen laajakaista-4G on mukana ja Disec tuottaa tietojärjestelmäpalveluita myös liikkuville kuvausyksiköille kuten rintasyöpäseulonta- ja magneettikuvausvaunut.

Etätyö on ollut arkeamme jo pitkään

Asiakkaillamme on useita toimipisteitä, jotka sijaitsevat maantieteellisesti koko Suomen alueella ja etätyö tiimien kesken on itsestäänselvyys. Teveydenhuollon toimijoille järjestämme palveluita, jotka mahdollistavat joustavan toimimisen etänä kuten esimerkiksi tutkimusten katsomisen ja etälausunnan. Esimerkiksi tällaisessa toimintamallissa lausuntoa vailla olevat tutkimukset voivat käydä Disecin lausunta-alustalla ja/tai tallentuvat vain sovituksi ajaksi PACSiin. Tuotamme monimuotoisia, täsmäräätälöityjä tietojärjestelmäpalveluja myös liikkuville kuvausyksiköille ympäri Suomea.

Lisätietoja terveydenhuollon palveluistamme

info(at)disec.fi

 • Aki Lassila
  Toimitusjohtaja
  Puh. 040 086 9955
  aki.lassila(a).fi