ja paina enter

Museoiden kokoelmahallinta

Sähköistä menneen ajan hallintaa verkossa

Disec  >  Palvelut  >  Museoiden kokoelmahallinta

Diseciltä palvelu museoiden kokoelmahallintaan

Disec Oy on itse kehittänyt museoille tarkoitetun kokoelmahallintapalvelun. Kehitystyö on aloitettu vuonna 2018.

Yksa-kokoelmahallintajärjestelmä on kehitetty museoiden luettelointiohjeeseen perustuen ja se tukee kaikkia Finton ontologioita. Monipuolisen ja helppokäyttöisen järjestelmän avulla voi hallita eri museoita, hankintaeriä, kokoelmia objektiryhmiä ja erityyppisiä objekteja. Lisäksi järjestelmässä on luettelointiohjeen mukaiset toimenpiteet objektien käsittelyyn, kuten lainoihin, näyttelyihin ja konservointiin.

Yksa-kokoelmahallintajärjestelmä konfiguroidaan asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Asiakkaat pääsevät itse vaikuttamaan esimerkiksi siihen, mitä metatietoelementtejä objektien kuvailussa käytetään. Metatietolomakkeet voidaan tehdä erilaisiksi eri objekteille, jolloin tiedot vastaavat paremmin kuvailtavaa objektia.

Disecin kokoelmahallintapalvelu

Yksa-kokoelmahallintajärjestelmän selkeä käyttöliittymä ja asiakkaan toiveiden mukaan tehdyt metatietolomakkeet tehostavat museotyöntekijöiden työntekoa. Järjestelmässä on myös monipuoliset hakuominaisuudet, joiden avulla haluttu tieto löytyy vaivattomasti. Toimitusprojekteihin kuuluu aina Disecin asiantuntijoiden koulutus asiakkaiden pääkäyttäjille.

Olemme toteuttaneet museoaineistojen migraatioita eri järjestelmistä, kuten Musketista ja Polydocista. Yksa-kokoelmahallintajärjestelmästä on rajapinta Finnaan, joten voimme toteuttaa kokoelmanne haettavaksi myös sitä kautta.

Jos kiinnostuksenne Yksa-kokoelmahallintajärjestelmään heräsi, ottakaa rohkeasti yhteyttä – kerromme mielellämme lisää! Voimme järjestää demotilaisuuden, jossa näette, miten järjestelmä toimii käytännössä.

Asiakkaistamme löydät esimerkkejä lisää täältä

Lisätietoja palveluistamme museoille


  • Toni Säämänen
    Tuotepäällikkö
    Puh. 040 567 8144
    toni.saamanen(a)disec.fi