ja paina enter

Museoiden kokoelmahallinta

Sähköistä menneiden aikojen ja asioiden hallintaa verkossa.

Disec  >  Palvelut  >  Museoiden kokoelmahallinta

Diseciltä palvelu museoiden kokoelmahallintaan

Disec Oy on itse kehittänyt museoille tarkoitetun kokoelmahallintapalvelun, sen kehitystyö aloitettiin vuonna 2018. Yksa-kokoelmahallintajärjestelmä on kehitetty museoiden luettelointiohjeisiin perustuen (Museovirasto ja Spectrum) ja se tukee myös kaikkia Finton sanastoja ja ontologioita. Monipuolisen ja helppokäyttöisen järjestelmän avulla voi hallita eri museoita, hankintaeriä, kokoelmia objektiryhmiä ja erityyppisiä objekteja. Lisäksi järjestelmässä on luettelointiohjeen mukaiset toimenpiteet objektien käsittelyyn, kuten lainoihin, näyttelyihin ja konservointiin.

Yksa-kokoelmahallintajärjestelmä konfiguroidaan asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Asiakkaat pääsevät itse vaikuttamaan esimerkiksi siihen, mitä metatietoelementtejä objektien kuvailussa käytetään. Metatietolomakkeet voidaan tehdä erilaisiksi eri objekteille, jolloin tiedot vastaavat paremmin kuvailtavaa objektia.

Disecin kokoelmahallintapalvelu

Yksa-kokoelmahallintajärjestelmän selkeä käyttöliittymä ja asiakkaan toiveiden mukaan tehdyt metatietolomakkeet tehostavat museotyöntekijöiden työntekoa. Järjestelmässä on myös monipuoliset hakuominaisuudet, joiden avulla haluttu tieto löytyy vaivattomasti. Toimitusprojekteihin kuuluu aina Disecin asiantuntijoiden koulutus asiakkaiden pääkäyttäjille.

Disecin Yksa-kokoelmahallintapalvelu tukee Museoviraston antamien museoalan luettelointiohjeiden noudattamista, jotka pohjautuvat kansainväliseen Spectrum-standardiin. Yksa tarjoaa myös täyden tuen Finto-palvelun sanastojen ja ontologioiden käyttämiseen. Olemme toteuttaneet museoaineistojen migraatioita useista eri järjestelmistä, kuten Musketista, Muusasta ja Polydocista. Yksa-kokoelmahallintajärjestelmästä on OAI-PMH -rajapinta Finnaan, joten voimme toteuttaa kokoelmanne haettavaksi myös sitä kautta.

Jos kiinnostuksenne Yksa-kokoelmahallintajärjestelmään heräsi, ottakaa rohkeasti yhteyttä – kerromme mielellämme lisää! Voimme järjestää demotilaisuuden, jossa näette, miten järjestelmä toimii käytännössä.

Asiakkaistamme löydät esimerkkejä lisää täältä

Lisätietoja palveluistamme museoille


  • Toni Säämänen
    Tuotepäällikkö
    Puh. 040 567 8144
    toni.saamanen(a)disec.fi