ja paina enter

Disec  >  Ajankohtaista > Artikkelit

Dalai-hankkeen työpaja 31.1. Mikkelissä 

Tule pilotoimaan Dalai-hankkeessa kehitettyjä työkaluja

Paikan päällä hankkeessa mukana olevat toimijat ja tutkijat esittelevät käynnissä olevan hankkeen työpakettien tuloksia ja niiden soveltamista eri arkistoalan toimijoiden omiin tarpeisiin ja aineistoihin liittyen. Tarjolla on myös mahdollisuus päästä mukaan pilotoimaan hankkeessa kehitettyjen työkalujen soveltuvuutta oman organisaationne käyttöön ja toimintaan liittyen.

Digitaalisten aineistojen laadun ja käytettävyyden parantaminen tekoälyavusteisesti eli Dalai-hanke järjestää työpajan arkistoalan toimijoille Mikkelissä tiistaina 31.1.2022. Etäosallistuminen onnistuu toki myös.

Tule mukaan näkemään ja kuulemaan hankkeessa käytetyistä ja kehitetyistä työkaluista liittyen aineistojen digitointiin, sisällön tunnistukseen ja kuvailuun liittyen. 

Alustava ohjelma:

12:30 Aloitussanat: Dalai-hankkeen esittely ja tilaisuuden anti

13:00 Hankkeen työpajojen tulosten esittelyä, käydään työkalujen toimintaa ja niiden hyödyntämistä esimerkkien avulla.

Kehityskohteina digitoinnin kuvanlaadun automaattinen validointi (tyhjien sivujen tunnistin ja virheentunnistin), sisällön ja rakenteiden tunnistuksen kehittäminen (asiakirjan rakenteiden tunnistin, kirjoitustyypin tunnistin, konekirjoitetun tekstin tunnistuksen kehittäminen ja asiakirjatunnistin) ja aineiston automaattinen metatiedottaminen (metatietojen tunnistin ja asiasanoittaja Annif-pohjainen)

n. klo 15:00 Kahvitauko

16:00 Tilaisuuden yhteenveto

16:30 Tilaisuus loppuu

Hankkeesta lisätietoa löydät http://www.kansallisarkisto.fi/dalai -sivustolta

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://link.webropol.com/s/dalaityopaja

HUOM Paikka vaihtunut Paikkana Kampussali D, D-rakennus, Patteristonkatu 2, 50100 Mikkeli