Disec kävi kannustamassa Jukurit 5-0 voittoon Sportista

Disec Oy oli otteluisäntänä, kun Jukurit sai lauantaina 18.1.2020 Vaasan Sportin vieraakseen illan liigaotteluun Mikkelin Ikioma-areenalle. Disec saapui paikalle reilun 20 hengen voimin, jossa oli edustettuna Disecin työntekijöitä, heidän perheenjäseniään, asiakkaita ja muita sidosryhmiä.

Kiekkoilta aloitettiin yhdessä reilu tunti ennen ottelun alkua. Halukkaat pääsivät testaamaan löylyt aition saunassa, minkä jälkeen nautittiin yhdessä maukkaasta ruoasta ja hyvästä seurasta. Myös päävalmentaja Marko Kauppinen kävi tervehtimässä diseciläisiä ja heidän vieraitaan. Mako pääsi vastaamaan tiukkoihin kysymyksiin, joita aitiovieraat hänelle esittivät.

Ottelutapahtuman alkuseremoniat huipentuivat, kun Disec Oy:n toimitusjohtaja Aki Lassila kävi pudottamassa ottelun avauskiekon jäähän.

Otteluisännän aitiossa oli vahva tuki kotijoukkueelle koko ottelun ajan. Disec on kahdesti aiemminkin järjestänyt kiekkoiltoja aitiossa, ja niistäkin peleistä Jukurit ovat selvinneet voittajana täydellä kolmen pisteen saalilla. Kannustuksesta ei voitto jäisi kiinni tänäkään iltana.

Jesper Piitulaisen avausmaali toisessa erässä nostatti tunnelmaa entisestään. Kuva: Mikko Rahikainen.

Kolmannen erän maalisateessa tunnelma nousi entisestään. Pelin jälkeen koko aition väki oli yhtä mieltä, että ilta oli erittäin onnistunut, eikä paljon parempaa lopputulosta olisi voinut toivoa. Toimitusjohtaja Lassila totesikin pilke silmäkulmassaan, että aitiokeikkoja joudutaan tekemään kenties jatkossakin.

”Tieto on nykyajan öljyä, joka pyörittää yhteiskunnan rattaita” – Iso osa Suomen terveydenhuollon tutkimuksista tallennetaan Mikkelissä, ja niiden ansiosta sairauksia voidaan havaita ajoissa.

Mikkelissä toimiva Disec säilyttää ja hallinnoi ison osan Suomen terveydenhuollon kuvantamisen tutkimuksista sekä paljon muitakin erilaisia arkistoaineistoja esimerkiksi Helsingin ja Espoon kaupunginarkistoilta.

Kun terveydenhuollon asiakas jossain päin Suomea käy vaikkapa röntgenkuvauksessa tai mammografiaseulonnassa, kuvat tallentuvat hyvin todennäköisesti Mikkelissä sijaitsevaan palvelinkeskukseen.

Mikkeliläinen tiedonhallinta- ja digitointipalveluita tuottava yritys Disec hallinnoi iso osaa Suomessa terveydenhuollon käytössä olevista kuvista ja tutkimuksista.

– Järjestelmiemme kautta kulkee vuosittain noin 850 000 tutkimusta vuodessa terveydenhuollon julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden käyttöön. Meitä isompi on vain Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, joka käsittelee noin miljoona tutkimusta vuodessa, kertoo Disecin toimitusjohtaja Aki Lassila.

Disecin tarina Mikkelissä alkoi vuonna 2004 silloisen Mikkelin Ammattikorkeakoulun sähköisen arkistonhallinnan EU-projektista, kun radiologit siirtyivät filmien tarkastelusta käyttämään työssään tietokoneita Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella.

Sen jälkeen yritys on laajentunut terveydenhuollon kuvien tietojen arkistoinnista isommin myös muuhun tiedonhallintaan ja kasvanut koko ajan.

Isoin siivu yrityksen vuosittaisesta liikevaihdosta tulee vielä terveydenhuollon puolelta. Disecin palveluiden läpi kulkee ja niihin tallentuu terveydenhuollon tutkimuksia noin 500:sta paikasta eri puolelta Suomea: muun muassa magneetti-, ultraääni-, tietokonetomografia- ja mammografiatutkimuksia.

– Tutkimusten perusteella radiologit tekevät diagnostiikkaa ja antavat potilaille lausuntoja. Ohjelmissamme on radiologin käyttöön sopivat työkalut, joilla analytiikkaa on helppo tehdä.

Esimerkiksi Suomen mammografiaseulontojen tutkimuksista vuosittain 80–90 prosenttia kulkee Disecin järjestelmien kautta.

Asiakkaina  kunnat, kuntayhtymät ja yksityinen sektori

Terveydenhuollon puolella yrityksen asiakkaita ovat useat kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymät sekä yksityiset terveydenhuollon yritykset, kuten Terveystalo. Disec myös säilyttää isoa määrää tutkimuksia. Niitä on yrityksen järjestelmissä tällä hetkellä lähes 300 miljoonaa.

Sähköisiä tiedonhallintapalveluita Disec tarjoaa muun muassa eri kaupungeille, museoille ja arkistoille. Disecin järjestelmiä käyttävät muun muassa Turun ja Tampereen kaupunginarkistot, Espoon ja Jyväskylän museot, Työväenarkisto ja Elinkeinoelämän keskusarkisto Elka.

– Myös arkistopalveluiden tarjoajana Disec on Kansallisarkiston jälkeen Suomen toiseksi suurin toimija. Kaupunginarkistoilla ja -museoilla on hyvin monenlaista materiaalia, muun muassa erilaisia historiallisia dokumentteja ja valokuvia, joita he haluavat säilyttää digitaalisesti itsellään ja jakaa myös netin yli eteenpäin.

Disec myös digitoi ja tallentaa erityisesti audiovisuaalista materiaalia eli käytännössä videoita esimerkiksi kaitafilmeiltä, äänitteiltä ja dioilta.

Lassila esittelee yrityksen digitointitiloja: siellä on hyvin arvokasta laitteistoa, jolla saadaan jopa hyvin huonolaatuisten ja kymmeniä vuosia vanhojen filminauhojen kuvamateriaalista kaapattua 5K-tasoista videokuvaa. Vastaavia laitteita on vain harvoilla toimijoilla Suomessa.

Arkisto voi kuulostaa paikalta, jonne tieto haudataan lopullisesti. Disec haluaa korostaa sitä, että tieto on nykyajan öljyä, joka pyörittää yhteiskunnan rattaita. Lassila muistuttaa, että Disecin hallinnoimia tietoja voidaan jatkojalostaa ja hyödyntää moniin tarkoituksiin.

– Organisaatiot käyttävät tietoja esimerkiksi tutkimusmateriaalina. Esimerkiksi terveydenhuollon kuvantamistietojen avulla voidaan tehdä tutkimusta ja kehittää tekoälysovelluksia, joilla voidaan havaita ja ennustaa sairauksia. Arkistotoimijat puolestaan hyödyntävät tietoa paitsi historiantutkimuksessa, myös tuovan sen yleisön saataville: esimerkiksi historiallista kuvamateriaalia käytetään erilaisissa näyttelyissä.

Mikkeliä Lassila pitää arkistoinnin ja digitoinnin alan yritykselle tehokkaana paikkana toimia. Se, että saman alan toimijoita ja ihmisiä on täällä useita, luo tietyn ilmapiirin kaupunkiin.

– Mikkelissä on paljon arkistointialan pelureita ja alalla pitkät perinteet muun muassa ammattikorkeakoulun, Elinkeinoelämän keskusarkiston ja Maakunta-arkiston ansiosta. Täällä on paljon arkistointialan infraa ja hyvä maine arkistointialan keskittymänä. Myös arkistointialan koulutus on lähtenyt Mikkelissä uuteen kukoistukseen.

Lassila kiittelee myös yrityksen hyviä toimitiloja: Disec toimii keskeisellä paikalla Mikpolissa, Kasarmin kampuksella, jossa sillä on käytössä toimiston lisäksi hyvin neliöitä konesaleja varten. Disecin toinen toimipiste sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Rautatieaseman lähellä WTC-talossa.

– Mikkeli on keskeinen paikka koko Suomen kannalta ajateltuna.

Yrityksen pääpaikka pysyy jatkossakin Mikkelissä. Tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä tiedonhallinta eri muodoissaan sekä arkistointi ja digitointi ovat tämän päivän ja tulevaisuuden alaa.

Henkilöstöä Disecissä on nykyään 12. Lassilan mukaan osaaville työntekijöille on jatkuva kysyntä: haastatteluhetkellä paikkoja olisi auki ainakin kolmelle ohjelmistojen kehitys- ja it-järjestelmäosaajalle.

Yrityksen hyvä maine on kiirinyt pitkälle. Lassilan mukaan se on syntynyt itse kehitettyjen ja laadukkaiden järjestelmien sekä hyvän palvelun ansiosta.

– Järjestelmiämme voi sumeilematta kehua. Jotkut alan toimijat tarjoavat ulkoa ostettuja järjestelmiä, mutta meillä kehitystyö ja järjestelmien hallinta tapahtuu yrityksen sisällä ja omissa tiloissa. Tietoturva ja käytettävyys ovat ohjelmissamme erityisen tärkeitä, ja siitä olemme saaneet tunnustusta.

Yrityksen pääpaikka pysyy jatkossakin Mikkelissä. Tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä tiedonhallinta eri muodoissaan sekä arkistointi ja digitointi ovat tämän päivän ja tulevaisuuden alaa.

Teksti ja kuva: Elina Jäntti

Juttu on julkaistu alunperin Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n verkkosivuilla. Käy tutustumassa https://mikseimikkeli.fi/.

Mielekkäitä työtehtäviä ja tarkoituksen sisältävää työtä tarjolla

Mielekkäitä työtehtäviä ja tarkoituksen sisältävää työtä tarjolla

Etsimme jatkuvasti uusia tekijöitä joukkoomme. Kasvamme kohisten ja meillä on töitä tarjolla oiville tekijöille ja näkijöille. Haemme uusia käsipareja ja innokkaita osaajia joukkoomme vakinaiseen työsuhteeseen. Haluamme löytää ammattitaitoisia ja monipuolisia tekijöitä, joilla on mielellään jo kokemusta verkkopalveluiden kehittämisestä, ylläpidosta ja asiakasrajapinnassa olosta. Meistä hyvä uusi disecläinen olisi itsenäiseen, oma-aloitteeseen työskentelyyn kykenevä yksilö, joka on halukas kehittymään yrityksemme kasvun myötä uusiin sfääreihin.

Työmaa

Töiden sisältö liittyy Disecin palvelujen kehittämiseen yhdessä asiakkaittemme kanssa. Meillä on toimivat palvelut ja tyytyväinen asiakaskunta mutta haluamme kehittyä ja kasvaa Disecinä yhä edelleen. Haemme tekijöitä ja näkijöitä jotka auttavat meitä tällä tiellä. Tarkoituksena on jatkaa jo pitkälle edennyttä ja menestyksekästä kehitystyötä, joten aluksi tarvitaan uusilta käsipareiltamme kokonaisuuden hahmottamisen taitoa ja töiden jatkamisen suunnittelu- sekä toteutuskykyä. Tavoitteena on yhdessä asiakkaiden kanssa jatkokehittää fiksuja, toimivia ja laadukkaita palveluita.

Toimenkuvia tarjolla

Haemme vakituiseen työsuhteeseen nyt kolmea seuraavanlaista tekijää:

 • Kokeneita ohjelmistokehittäjiä
 • DevOps-ammattilaisia
 • IT-arkkitehtiä
 • IT-asiantuntijoita

Edellytyksenä näemme

 • Halu ja kyky kehittyä omassa työssään sekä kasvaa yrityksemme mukana
 • Projekti- ja palvelunhallinnan osaamista
 • Näkemystä ja kykyä palveluiden kehittämisestä
 • Mielellään muutaman vuoden kokemusta ohjelmoinnista
 • Kykyä hahmottaa kokonaisuuksia ja luoda uutta
 • Soveltuvaa koulutusta tietotekniikan parista
 • Oma-aloitteisuutta ja halua kantaa vastuuta tehdessään työtä jolla on tarkoitus
 • Halukkuutta työskennellä yhdessä asiakkaittemme kanssa

Eduksesi katsotaan

 • Kyky itsenäiseen työskentelyyn ja työnsä dokumentointiin
 • IT-infraosaaminen, koska meillä on oma konehuone
 • Kyvykkyys ja halukkuus tiimityöskentelyyn, koska me olemme voittoisa joukkue
 • Kokemus ketterästä kehittämisestä, ehkäpä palveluiden muotoilustakin
 • Tietokantaosaaminen, analytiikan tuntemus
 • Työkokemus monipuolisten ja liiketoimintakriittisten verkkopalveluiden kehittämisestä
 • Kokemusta tiedonhallinnan, arkistoalan ja/tai terveydenhuollon maailmasta

Mitä Disec tarjoaa?

Mahtavan tekemisen meiningin lisäksi tarjoamme paikan kasvavasta yrityksestä, jossa tehdään mielekästä työtä jolla on tarkoitus.

Toki meiltä saa kilpailukykyisen palkan, pro-tason työvälineet, mukavat työkaverit ja mielenkiintoiset työtehtävät. Fiksusta älytyökännykästä, etätöistä, työterveydenhuollosta, kuntosalista, lounareista, kannustepalkkauksesta, parkkipaikasta sähkötolppineen yms. itsestäänselvyyksistä Disecissä saat kuulla lisää ottaessasi meihin yhteyttä työpaikan hakemisen merkeissä.

Lisätiedot

Työtehtävien tarkempi sisältö, nimike, palkkaus ja edut sovitaan henkilökohtaisten neuvottelujen pohjalta. Työ alkaa sopimuksen mukaan ja haemme tekijöitä mielellään pitkäaikaiseen sekä menestyksekkäseen työsuhteeseen.

HUOM emme käytä kolmansia osapuolia soveltuvuuden arvioijina tai muutenkaan testauta työnhakijoita ulkopuolisilla, koska tiedämme saavamme enemmän lisäarvoa panostamalla itse rekrytointiin ja toimimalla henkilökohtaisemmalla tavalla. Me uskomme asiantuntevaan, ammattitaitoiseen ja ihmisläheisempään työskentelyotteeseen, jotka ovat meidän diseciläisten arvojen mukaisia.

Mikäli kiinnostuit, kerro meille itsestäsi lähettämällä hakemuksesi CV:n kera palkkatoiveella osoitteeseen rekry@disec.fi ja/tai ota rohkeasti yhteyttä meihin lisätietoja saadaksesi.

Yhteyshenkilö

Toimitusjohtaja Aki Lassila, aki.lassila@disec.fi, +358 (0)400 869 955

Disec kutsui Yksan arkistoasiakkaat koolle

Keskiviikkona 4.12.2019 Disec kutsui arkistoasikkaat YKSA-tapaamiseen. Tapaaminen järjestettiin hulppeissa puitteissa Aleksanterinkadun WTC-rakennuksen Marskin Salissa.

Yhteinen iltapäivä aloitettiin maukkaalla lounaalla, jonka jälkeen siirryttiin päivän varsinaiseen agendaan. Tavoitteena oli kertoa yleisesti Disecin viimeaikaisista kuulumisista, käydä läpi YKSAn nelosversion migraation etetnemistä sekä esitellä suunnitelmia tulevista käytännöistä.

YKSA-tapaaminen oli kaikin puolin onnistunut niin järjestävän tahon kuin osallistujienkin mielestä. Iltapäivän aikana käytiin aktiivista keskustelua YKSAn jo olemassa olevista, ja mahdollisista uusista ominaisuuksista. Disec oli tyytyväinen tapaamisen vastaanottoon ja lupaa vastata asiakkaiden toiveisiin, että YKSA-käyttäjiä kutsuttaisiin kokoon jatkossakin.

Disec mukana Kuva-arkistopäivillä

Disec kävi kuuntelemassa kuva-arkistoammattilaisten keskustelua Museoviraston Kuvakokoelminen ja Suomen valokuvataiteen museon järjestämillä Kuva-arkistopäivillä. Puheenvuorojen ohjaavina teemoina oli ”Näkyvät kuvakokoelmat” sekä ”Osallistaminen ja yhteistyö”. Jotkut puheenvuoroihin liittyneistä materiaaleista pääsee lataamaan täältä.

Disecillä on vuosien kokemus esimerkiksi kaitafilmien, videoiden, äänitteiden, diojen ja valokuvien sekä asiakirjojen digitoimisesta.

Disec ensimmäistä kertaa DLM-foorumin jäsentapaamisessa

Disec on liittynyt eurooppalaisten arkistoalan toimijoiden yhteistyöfoorumiin nimeltään DLM Forum. Disec liittyi foorumiin syyskaudella 2019 ja pääsi täten osallistumaan ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettyyn jäsentapaamiseen 14.-15.11.2019.

Disec haluaa olla mukana seuraamassa arkistoalan viimeisimpiä trendejä ja olla muiden arkistoalalla toimivien yhteisöjen tuntema tiedonhallinnan ammattilainen.

Uutena jäsenenä Disec sai pitää toisena seminaaripäivänä oman esittäytymispuheenvuoron. Toimitusjohtaja Aki Lassilan julistamaa Disecin ilosanomaa oli kuuntelemassa kymmeniä henkilöitä eri Euroopan maista.

Disec osallistui Yksityisarkistoseminaariin

Disec oli mukana Kansallisarkiston järjestämässä yksityisarkistoseminaarissa ti 5.11.2019. Seminaarin teemoja ovat ”Yksityisarkistot ja tutkimus” sekä ”Yksityisarkistojen hankkiminen ja käyttöön antaminen”.

Seminaarissa oli edustettuna monia arkistoja, joilla on käytössään Disecin YKSA-tiedonhallintapalvelu. Disec osallistuu aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin, joissa se pääsee tapaamaan asiakkaitaan ja kuulemaan käyttäjien kokemuksia tarjoamistaan palveluista.

Seminaari järjestettiin Kansallisarkiston vanhassa tutkijasalissa ja paikalla oli arviolta reilut 50 osallistujaa.

Arkistopäivät Mikkelissä 5.-7.6.2019

Tervetuloa Arkistopäiville aurinkoiseen Mikkeliin ja konsertti- ja kongressitalo Mikaeliin. Paikallisena toimijana Disec sekä me disecläiset olemme tapahtumassa vahvasti mukana ja mielellämme vaihdamme ajatuksia tiedonhallinnan monipuoliseen maailmaan liittyen.

Kuva Mikaeli-talolta Arkistopäiivien alkusoitosta (Kuva :Aki Lassila)

Mikaelin lisäksi kannustamme kaikkia tutustumaan Mikkelin seudun arkistoalan toimijoihin ja jos/kun löydätte itsenne Kaakkois-Suomen kampusalueelta niin tulkaahan moikkaamaan meitä Mikpoliin. Tarjoamme mielellämme kahvit (jotka ovat kaupungin parhaasta päästä) ja juttua tiedonhallinasta, arkistoinnista ja ehkä muistakin kesäisistä aiheista 😉

Tervetuloa Disecin puolesta kaikille Arkistopäivien vieraille!

Aki Lassila, Toimitusjohtaja, Disec Oy

1.-2.11. Sädeturvapäivät Tampereella

Tervetuloa Muumien moikkaamisen lisäksi vierailemaan ständillemme Sorsapuistosaliin. Tule kuulemaan terveydenhuollon tiedonhallinnan viimeisimmät kuulumiset ja katsomaan löytyisikö Disecin logolla varustettuja tuubihuiveja/frisbee golf -kiekkoja/kyniä vielä sinullekin 😉

SädeturvapäivätStändillämme voit samalla saada lisää infoa suomalaisin voimin toteutetuista tiedonhallintapalveluista suoraan asiantuntijoiltamme. Tule käymään, juttelemaan ja kuulemaan palveluidemme koko kirjosta!

Nähdään Tampereella,

Yt.
Aki Lassila

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Aki Lassila, p. 0400 869 955, etunimi.sukunimi(a)disec.fi

Tiedonhallintaa liiketoimintanäkökulmasta

XVI Liikearkistopäivillä Disecin toimitusjohtaja Aki Lassila kävi pitämässä esityksen tiedonhallinnasta laajalla skaalalla. Vilkaise täältä lisäraporttia paikan päältä.

Liikearkistopäivistä lisätietoa sekä ohjelma löytyvät täältä ja Lassilan LAY 2018 Keynote-esitys tästä.

Taiteeseen on taltioitu paljon viisautta ja Dilbertiä lainaten tieto on valtaa, vilkaise tästä tarkemmin.

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Aki Lassila, p. 0400 869 955, etunimi.sukunimi(a)disec.fi